За нас

Овощен разсадник Йорданов е частно фамилно стопанство създадено през 1999 г. Той се намира в западните покрайнини на град Кюстендил в село Вратца, намиращо се на 850м надморска височина. Разсадникът е разположен на южния склон на планина Осогово, което благоприятства за перфектното изпичане на овощния посадъчен материал. Едно от другите предимства на овощния разсадник е, че мястото е под непрекъснато въздушно течение, което не позволява да се разразят никакви болести или овошките да бъдат изложени на нежелани студове.

 

Обработваемата площ на овощния разсадник е 40 декара, на която работят 12 специалисти в разнородни области. Овощен разсадник „Йорданов“ произвежда само стандартен, висококачествен посадъчен материал. Считано от 2004 г., той намира своята реализация не само на българския пазар, но вече и в Румъния, Македония и Турция.


В елитното стопанство се произвеждат най-известните плодни овощни видове, както и най-издържливите подложки. Разсадникът разполага с дистрибутори във цялата страна, което дава възможност на всички българи да се докоснат до най-високото качество в производството на овощен посадъчен материал. Разсадникът изпълнява всякакъв вид услуги в областта на овощарството.